Knet-logo
Danske Kulturtidsskrifter 1917-45

Red.: Det Kongelige Bibliotek

Om / About  Hjælp / Help

Op
Clarté (1926-27)
1926
Nr. 10 - Oktober

Forrige Næste
[11] [Omslagets s. 3]
Foreningsmeddelelser

Facsimile

Tidsskriftprojeter

1926:10

FORENINGSMEDDELELSER
   For i løbet af efteraarssæsonen at kunne skaffe medlemmerne saa mange og saa interessante møder som muligt har Clarté indledet et intimt samarbejde med Studentersamfundet, der i mange henseender er interesseret i de samme opgaver som Clarté. Studentersamfundets formand og næstformand er begge Clartister og mange af Clartés medlemmer er tillige Medlemmer af Studentersamfundet. Der er derfor indenfor Studentersamfundet dannet en Clartégruppe. Og Clarté har kunnet afholde sine første møder i Studentersamfundets lokaler.
    Lørdag den 4. September afholdt Studentersamfundet et møde, hvor Arkitekt Poul Henningsen talte om: "Henimod en ny kultur". Til dette foredrag med paafølgende diskussion havde Clartés medlemmer adgang.
    Torsdag den 9. September afholdt Clarté.sit første møde i denne sæson i Studenterforeningens lokaler. Cand. polit. Knud Korst, som for nylig er bleven medlem af Clartés redaktionskomite, indledede en diskussion om: "Arbejdsløsheden og hvad der kan gøres imod den". Det interessante foredrag om dette, desværre kun alt for aktuelle, emne efterfulgtes af en lang diskussion. Drøftelsen synes ikke at have udøvet nogen større virkning paa antallet af arbejdsløse hverken her i landet eller andetsteds.
    Derefter forhandledes Clartés indre anliggender, gruppearbejdet osv.
    Naeste møde finder sted i Studentersamfundets lokaler, V. Boulev. 4.
    Mandag den 11. Oktober. Hr. Mogens Lorentzen vil tale om: "Kunstnerens placering". Der er indbudt flere kunstnere til at deltage i diskussionen.
    Fredag den 5. November vil Clarté afholde et stort møde i Grundtvigs hus, hvortil der vil blive offentlig adgang mod entre, 1 krone. Clartés medlemmer har naturligvis gratis adgang. Forfatteren Andersen-Nexø vil tale om Proletarkultur. Det bliver sikkert en interessant aften. Vi opfordrer alle vore medlemmr- til at virke for, at vi den aften faar fuldt hus.
    Aarhusafdelingen ventes i løbet af denne maaned at blive en kendsgerning. Vi haaber i næste nummri at kunne bringe meddelelse herom samt navnene paa bestyrelsesmedlemmerne.