Knet-logo
Danske Kulturtidsskrifter 1917-45

Red.: Det Kongelige Bibliotek

Om / About  Hjælp / Help

Op
Clarté (1926-27)
1927
Nr. 07-09 - August-September

Forrige Næste
[14] [Omslagets s. 3]
Foreningsmeddelelser

Facsimile

Tidsskriftprojeter

1927:7-9

[Foreningsmeddelelser]

BRUDDET MELLEM ENGLAND OG RUSLAND

   Torsdag den 30. Juni afholdt "Clarté" i Studentersamfundets lokaler et godt besøgt Medlemsmøde, hvor ovenstaaende Emne behandledes. De to Hovedindlæg - af Svend Ranulf og Knud Korst - bringes i dette Nummer af "Clarté". For øvrigt deltog i Diskussionen bl. a. Hartvig Frisch, Aage Jørgensen, Ejnar Nielsen, Aage Jensen og den svenske Clartist Björck. Endvidere deltog de to svenske Clartister Arvidsson og Bendtz i Mødet, der sluttede med enstemmig Godkendelse af følgende Resolution, der var udarbejdet paa den nordiske Clarté-Konference i Stockholm:
    Ved Bruddet mellem England og Rusland staar Verden overfor en ny Verdenskrig. Faktisk er Krigen allerede begyndt. Ved den ophidsende Propaganda, som føres i den borgerlige Presse, søges Jordbunden beredt for at trække ogsaa de nordiske Lande ind i Krigen mod den russiske Arbejderrepublik. - Mod disse Forsøg paa at vildlede den offentlige Opinion maa der af alle besindige Elementer skabes en fælles Front. Mod Englands Forsøg paa at tvinge Sovjets Randstater til Angreb mod Arbejderrepubliken maa der igangsættes en ihærdig Propaganda for at klargøre, hvem det er, som vil Krigen. - Alene ved Arbejderklassens solidariske Kamp mod Kapitalismen og ved en vederhæftig Oplysning om de faktiske Forhold kan en varig Fred sikres. - Resolutionen slutter med at opfordre Clarté-Grupperne til at sætte alle Kræfter ind paa dette Arbejde for gennem Oplysning at svække Krigspropagandaen og mobilisere de Intellektuelle for Freden.

UDFLUGTEN TIL ROSKILDE HØJSKOLE

Søndag den 26de Juni var ikke begunstiget fra Vejrets Side. Alligevel blev det en udmærket Dag, ikke mindst fordi over hundrede muntre Medlemmer af Tobaksarbejdernes Oplysningsforening besøgte Højskolen samme Dag.
    Forøvrigt bød Dagen paa tre Foredrag - et om Legemshygiejne, om Kvinden og Oplysningsarbejdet og endelig Forstander Jens Rosenkjærs Forelæsning om den moderne Højskole.