Knet-logo
Danske Kulturtidsskrifter 1917-45

Red.: Det Kongelige Bibliotek

Om / About  Hjælp / Help

Op
Clarté (1926-27)
1927
Nr. 05 - Maj

Forrige Næste
[8] [Omslagets s. 3]
Foreningsmeddelelser

Facsimile

Tidsskriftprojeter

1927:5

TO CLARTÉ-BROSCHURER

En af Lederne for norsk Clarté, den unge, dygtioge Nationaløkonom Johan Vogt, har paa Ny Tids Forlag, Oslo, udsendt to meget læseværdige Broschurer, nemlig: "Kapitalskat eller Lønreduktion" (Pris 25 Øre) og "Sovjet-Rusland i Dag" (Pris 50 Øre), der begge behandler aktuelle, økonomiske og politiske Spørgsmål.

ANTON HANSEN-BOGEN

der i disse Dage er udsendt paa Axel Junckers Forlag, vil meget hurtigt kunne opnaa 2. Oplag, da Bogen baade hvad Indhold og Udstyr angaar hører til noget af det bedste., der er kommet i Aarevis. For det ypperlige Indhold bærer de fire kendte Navne, Broby Johansen, Tom Kristensen, Ernst Toller og Sigurd Wandel Ansvaret. De mange kraftige Anton Hansen-Tegninger, af hvilke flere meget fremragende er taget fra Clartés Spalter, vil sikre Bogen en vis Udbredelse.
    Ogsaa Dansk Andelstrykkeri bør nævnes som Mester for det smagfulde Udstyr, hvori Bogen fremtræder.

FORENINGSMEDDELELSER

    Foreningen Clarté og Selskabet Dansk-russisk Samvirke afholdt d. 11. April i Grundtvigs Hus et Møde, hvor Konsulent ved Undervisningskommissariatet i Moskva, Fru Marie Steinhaus, holdt et yderst interessant og livfuldt Foredrag om Arbejdsskolen i Sovjet-Rusland. Paa Mødet talte endvidere Minister Kobezky og Sekretær Bolgann kort og klart om Betydningen af en kulturel Forbindelse mellem Sovjet Unionen og Danmark.
    Næsten samtlige Medlemmer af Clarté har aflagt et Besøg paa den russiske Skoleudstilling, der kunde glæde sig ved en særlig Opmærksomhed, navnlig fra Læreres, Studenters og Arbejderes Side. Den har i de faa Dage, den var aabnet, været besøgt af ca. 3000 Mennesker.

En Udflugt til Roskilde Højskole

er planlagt til maj. medlemmer af Clarté vil faa skriftlig Meddelelse om Tidspunktet for denne Udflugt.