Knet-logo
Danske Kulturtidsskrifter 1917-45

Red.: Det Kongelige Bibliotek

Om / About  Hjælp / Help

Op
Clarté (1926-27)
1926
Nr. 02 - Februar

Forrige Næste
[10] s. 63-64
Anton Hansen: En Borgermands Dagbog

Facsimile

Tidsskriftprojeter

1926:2

EN BORGERMANDS DAGBOG

Hvorfor skulde jeg tænke. Jeg er ikke Melankoliker.

Utroligt så Menneskene kan være selvfølende. En halt enøjet Pukkelryg sagde mig idag, at også han var skabt af den gode Gud.

Som den gamle Adel har vi Borgere også Ret til at være stolte. Jeg har anskaffet mig en Devise: Skam dig aldrig, af Skam bliver ingen rig.

Det er meget mistænkeligt, at det altid er de Ejendomsløse, som kræver Revolution.

Jeg indrømmer gerne, at Samfundet ikke er ideelt. F. Eks. har det slået mig som en Uretfærdighed, at Ligbærerne ikke betales efter Ligets Vægt.

Børn er søde. Min gamle Moder var død og for at lukke hendes trætte Øjne til, havde jeg lagt to Femøringer på hendes øjenlåg. Far - sagde min lille Pige - hvem skal have de to Femører, når Bedste er begravet?

Et civiliseret Land kan ikke handle med Sovjetrusland og det hvide Finland. Vi kan ikke modtage de russiske Blodpenge og Finland har ingen Penge. - Man kunde selvfølgelig levere Varen til Finland og få Betalingen hos Rusland.

Efter Darwin er den første Lov i Livet - Kampen for Tilværelsen. - Den gælder overalt for Mennesker, Dyr og Planter. Det er som om selve Naturen giver mig Ret til at pille ved Vægten, når jeg vejer Kaffe af.

Fra jeg lå i Vuggen, har jeg altid været en konservativ Mand. Det er min Stolthed.

De fattige er noble. Giv dem de dårlige Tomater. De simple Rige gør altid Vrøvl.

Før Kulturen når frem til, at Arbejderkvinden kun føder om Søndagen, når Fabrikken alligevel er stænget, har vi ingen Grund til at bryste os.

Anton Hansen.