Knet-logo
Danske Kulturtidsskrifter 1917-45

Red.: Det Kongelige Bibliotek

Om / About  Hjælp / Help

Op
Clarté (1926-27)
1927
Nr. 03 - Marts

Forrige Næste
[10] [Omslagets s. 3]
Foreningsmeddelelser

Facsimile

Tidsskriftprojeter

1927:3

[Foreningsmeddelelser]

ANTON HANSEN UDSTILLING

    Tegneren Anton Hansen, "Clarté"s tidligere Formand og Redaktør, forbereder en Udstilling af sine Arbejder. Udstillingen, der finder Sted i Skandinavisk Antikvariat, Ved Stranden 2, aabnes en af de første Dage af Marts.
    Anton Hansen har ikke afholdt nogen Udstilling, siden han i 1922 havde en saadan i Kunstforeningen. Sidne dengang er hans Ry vokset saaledes, at han nu staar som Nutidens betydeligste Tegner, Anton Hansen er ingen "Karikaturtegner", en Mand, der gør sig morsom ved Hjælp af Neergaards Hængeskæg og Nina Bangs Hat. Nej, han skildrer selve Menneskelivet, som det pulserer for vore Øjne, og vel at mærke, han skildrer det væsentligste, det almene og typiske og lader det uvæsentlige og det ligegyldige ligge. Han er nemlig en Kunstner, der ikke alene mestrer sin Teknik til Fuldkommenhed, men som ogsaa har noget paa Hjerte og noget, han vil bekæmpe. Den Nerve, der gaar gennem Anton Hansens Kunst, det er: Kampen mod alt det afskyelige, som opstaar, hvor det ene Menneske undertrykker og fornedrer det andet.
    Foruden sine Tegninger vil Anton Hansen udstille en Række Akvareller, mest Landskaber fra Norge, hvor han har levet og arbejdet i en Aarrække.

--------

ERNST TOLLERS BESØG

    I Anledning af Tollers Besøg har "Clarté" i Forbindelse med Studentersamfundet arrangeret et Møde, som vil finde Sted i Borups Højskoles Festsal, Frederiksholms Kanal 24, Lørdag den 26. februar Kl. 8. Paa Mødet vil Hartvig Frisch holde et indledende Foredrag, hvori han vil skildre Tollers eventyrlige Levnedsløb og hans Indsats i det ny Tysklands Aandsliv. Derpaa vil Ernst Toller selv tale om sine Iagttagelser i Wiens og Moskvas Arbejderverden samt læse op af egne Værker.
    Entreen til dette Møde vil for Medlemmer af "Clarté" og af "Studentersamfundet" være 35 Øre. Gæstekort à 75 Øre faas ved Indgangen.

--------

Mandag den 7. Februar afholdt "Clarté" et Møde i Admiral Gjeddes Gaard, hvor Forfatteren Fr. Vedsø indledede om Spørgsmaalet: "Kan Arbejdsløsheden afhjælpes gennem Jordpolitiken". I Diskussionen, hvorunder der fremkom en Mængde Oplysninger om Forholdene paa Landet, som de tilstedeværende Københavnere praktisk talt ikke anede noget om, deltog navnlig Oscar Levinsen og Vilh. Rasmussen fra Landarbejderforbundet.