Knet-logo
Danske Kulturtidsskrifter 1917-45

Red.: Det Kongelige Bibliotek

Om / About  Hjælp / Help

Op
Clarté (1926-27)
1927
Nr. 10-12 - Oktober-December

Forrige Næste
[11] [Omslagets s. 4]
[Om Den danske Clarté-Afdeling; Om Generalforsamlingen]

Facsimile

Tidsskriftprojeter

1927:10-12

CLARTÉ

    1. Den danske Clarté-Afdeling er en Afdeling af det internationale Clarté-Forbund.
    2. Formaalet er:
    Kritisk Undersøgelse af vor Tids sociale Idéer, Samfundsinstitutioner og kulturelle Grundlag for gennem Oplysning at bane Vej for en Samfundsordning, grundlagt ikke paa Kapitalens men paa Arbejdets Ret, ikke paa indbyrdes Kamp, men paa Solidaritet og Samarbejde.
    3. Clarté er i sin Virksomhed uafhængig af ethvert politisk Parti og har ikke Ret til at Tage Standpunkt i Stridsspørgsmaal mellem forskellige socialistiske Organisationer. Med dette Forbehold vil Clarté altid arbejde med Arbejderbevægelsen mod Kapitalismen.
    4. Clarté virker hovedsagelig indenfor den Samfundsgruppe, som benævnes de intellektuelle. Clarté vil søge at vinde disse for Socialismen og samle dem i sin Organisation. Iøvrigt staar Organisationen aaben for enhver, som vil virke for dens Formaal.
    5. Organisationen søges udbredt over hele Landet ved Oprettelse af Kredse.

-----

CLARTÉ'S ORDINÆRE GENERALFORSAMLING
   afholdtes Onsdag den 30. November i Admiral Gjeddes Gaard. I sin Beretning omtalte Formanden, Knud Korst, de betydelige Vanskeligheder, en Organisation som Clarté har at kæmpe imod, først og fremmest de finansielle. Det ved Kontingent-Opkrævningen anvendte System (frivillig Arbejdskraft) havde ikke strakt til, hvorfor Tidsskriftet var udkommet med ret store Mellemrum i den seneste Tid; imidlertid var Opkrævningen nu bragt ind i en fastere Skure. De øvrige Vanskeligheder var af mere principiel Natur - en Følge af, at Clarté ikke havde noget decideret, særegent Virksomhedsfelt. Det paapegedes, at man navnlig maatte arbejde der, hvor de mange Studenter færdedes, nemlig paa Universitetet og i de store Studenterorganisationer. En Lovændring, der understregede dette, vedtoges.
    Som Konsekvens heraf kom den ny Bestyrelse til for en stor Del at bestaa af yngre Akademikere, der har nær Føling med Universitetet og Studenterkrese. Den ny Formands og Kasserers Adresse er:
    Formand: K. Grue-Sørensen, Nørrebrogade 43.
    Kasserer: Aage Zethner-Møller, Holbergsgade 18.