Knet-logo
Danske Kulturtidsskrifter 1917-45

Red.: Det Kongelige Bibliotek

Om / About  Hjælp / Help

Op
Clarté (1926-27)
1926
Nr. 11 - November

Forrige Næste
[11] [Omslagets s. 3]
Foreningsmeddelelser

Facsimile

Tidsskriftprojeter

1926:11

FORENINGSMEDDELELSER

   Som omtalt i forrige nummer er der indledet et samarbejde mellem Clarté og Studentersamfundet. Foreløbig foregaar samarbejdet under den form, at hvert andet af vore møder afholdes i fællesskab med Studentersamfundet og i Studentersamfundets lokaler. Desuden har Clartisterne gratis adgang til alle Studentersamfundets Onsdagsaftener. De møder, som vore medlemmer i Oktober maaned paa denne maade har haft adgang til, har været følgende:
    Onsdag den 13. Foredrag af Dr. Kissmeyer om Kønssygdom og Lovgivning.
    Onsdag den 20. Maleren Danneskjold Samsø om Menneskefredning.
    Onsdag den 27. Lady Luytens: Engelsk Foredrag om Indien og England.
    Det første Møde sammen med Studentersamfundet var Mandag d. 11. Oktober. Mogens Lorentzen holdt om "Kunstnerens placering" et udmærket, instruktivt og morsomt foredrag,- som efterfulgtes af en livlig diskusison.
    Torsdag den 21. holdt Clarté et møde, hvortil D. s. U.s Københavnsafdelinger var indbudt. Cigararbejder Østerberg talte om "Ungdommens opgaver", og ogsaa dette foredrag efterfulgtes af en meget livlig diskussion.
    Til Andersen-Nexø mødet, den 5. November, venter vi besøg af 10-20 Clartister fra Sverrig, sammen med hvem vi efter mødet kan samles i kammeratligt samvær.
    Onsdag den 10. November. Fællesmøde med Studentersamfundet, V. Boulevard 4. Sovjet-Unionens Gesandt, Hr. Kobetsky, vil tale om Russisk Digtning.
    Ordinær Generalforsamling vil blive afholdt i slutningen af November. Datoen er endnu ikke fastsat, men det vil blive averteret i arbejderpressen.