Knet-logo
Danske Kulturtidsskrifter 1917-45

Red.: Det Kongelige Bibliotek

Om / About  Hjælp / Help

Op
Clarté (1926-27)
1927
Nr. 02 - Februar

Forrige Næste
[11] [Omslagets s. 3]
Foreningsmeddelelser

Facsimile

Tidsskriftprojeter

1927:2

1927:2

[FORENINGSMEDDELELSER]

Til det berammede Møde i Admiral Gjeddes Gaard den 14. Januar indløb der i sidste øjeblik Sygemelding fra Højskoleforstander Jens Rosenkjær, der skulde have talt om Fremtidens Højskole. Det lykkedes at bevæge Skoleinspektør Arvin til med kortest muligt Varsel i Stedet for at holde et Foredrag om aktuelle Skoleproblemer. Foredraget, der gav en klar Oversigt over Brydningerne indenfor Skoleverdenen og indeholdt en skarp Kritik af den overleverede Undervisningsform, fremkaldte en livfuld Diskussion, hvori bl. a. deltog Professor Weiss, Hartvig Frisch, Stella Frisch, Lærer Glæsel, Brinkdal og Aage Jensen.



    Rettelse.
    I Fortegnelsen over den nyvalgte Bestyrelse for Clarté, som fandtes i Januar-Hæftet, var Snedker Ejnar Nielsens Navn ved et Uheld gledet ud.

    MØDE
   Til Drøftelse af det vigtige Spørgsmaal, om Arbejdsløsheden kan at hjælpes gennem Jordpolitiken afholder Clarté Møde Mandag den 7. Februar Kl. 8 i Admiral Gjeddes Gaard (Holbergsalen), St. Kannikestræde 10. Indleder Fr. Vedsø, Forfatteren til Bogen om Jordspørgsmaalet.
    Indbudt er bl. a. Levinsen, Vilh. Rasmussen og Marius Olsen (fra Landarbejderforbundet), fhv. Indenrigsminister Hauge, fhv. Landbrugsminister Bording, fhv. Landbrugsminister Chr. Pedersen-Sandby, Folketingsmand Niels Frederiksen, Formanden for Smedeforbundet, Kjærbøl, samt Lyngsie. - Gæster 35 øre.