Knet-logo
Danske Kulturtidsskrifter 1917-45

Red.: Det Kongelige Bibliotek

Om / About  Hjælp / Help

Op
Clarté (1926-27)
1926
Nr. 09 - September

Forrige Næste
[11] [Omslagets s. 3]
[Foreningsmeddelelser]

Facsimile

Tidsskriftprojeter

1926:9

FORENINGSMEDDELELSER Ungdomslejeren ved Gilbjerghoved
    I dagene fra d. 7. til 9. August deltog en del Clartister i den ungdomslejr, som nogle engelske og tyske organisationer havde oprettet paa Sjællands nordligste punkt. Vejret udfoldede sine elskværdigste egenskaber og solen straalede uafbrudt, saalænge den var paa himlen, hvikket havde til følge, at flkere af deltagerne hele dagen igennem ikke havde andet end badedragt paa. Foredrag og diskussion foregik paa dansk, tysk og engelsk, hvilket unægtelig gjorde forhandlingerne baade besværlige og langvarige. "For folk, der taler alle sprog, er det jo lige fedt", men man fik et tydeligt indtryk af, hvor godt det vilde være, om man kunde enes om et fælles sprog til alle internationale forhandlinger. Det kammeratlige samvær resten af dagen var ogsaa internationalt præget, men det kan ikke skjules, at der var en ikke ringe tilbøjelighed til at dele sig i sproggrupper.
    Levemaaden var meget spartansk, men opholdet i den frie luft skærpede appetiten og fik de enkle retter til at smage herligt. Om aftnerne samledes vi alle om lejrbaalet paa strandbredden, hvor tyskerne underholdt os med "neue alte lieder". derefter søgte man til teltene. Hostrup synger: "Lyngen den lave paa højens rand giver det blødeste leje." I den retning kunde hømadrasserne i Cælartés telte ikke helt stat maal med lyngen; men man sov vidunderligt den første nat, man igen var kommet hjem i sin egen seng.
    I det store og hele var det et par vellykkede dage, som alle deltagerne sikkert vil mindes med glæde.

Et nordisk Clarté-Forbund
    Efter at der nu er dannet Clarté-afdelinger i de fire skandinaviske lande, agter den svenske Clarté-afdeling at tage initiativet til dannelsen af et nordisk Clarté-forbund. Hvis de øvrige lande gaar med til det, vil Sverige indbyde til en konference i Uppsala, ved hvilken lejlighed det nordiske Clartéforbund kan blive dannet. Konferencen tænkes afholdt den 17. og 18. September, da der paa denne tid afholdes en nordisk juristkonference, som paa forhaand mange Clartister antages at deltage i.

Studentersamfundet
    afholder Møde Søndag d. 4. Sept. Kl. 8 i handels- og Kontoristforeningens Lokaler. Arkitekt Poul Henningsen holder et Foredrag "Henimod en ny Kultur". Clartés Medlemmer er indbudt.

Medlemsmøde
    afholdes Torsdag den 9, September Kl. 8 i Studentersamfundets Lokaler, V. Boulevard 4. Foredrag af forfatteren cand. polit. Knud Korst.
    Nye Medlemmer kan tegne sig ved Mødet.