Fra støv til guld


|
Tilbage | Forside |

PRAKTISKE BØGER

Koge-Bog: Indeholdendis et hundrede fornødene stycker, Som ere, om Brygning, Bagning, Kogen, Brendevijn oc Miød at berede, saare nyttelig vdi Huszholding, etc. Som tilforn icke paa vort Danske Sprock vdi Tryck er vdgaaen. København 1625
23,-305 8º

Nedenfor ses et par eksempler på opskrifter fra kogebogen:
”XLXIV. Geddepølse. Tag nogit aff Fisken, Milten, Blodet, hack det samme met Pebber, Corender, Løg, Timian, stop i Mauffuen, oc lad siude met Fisken.” (bl. D1r)

”XLXVI. Spege Skincke. Tag Salt oc huide Løg, gnid der met Skincken, oc stick igiennem Suerdet, Ingefer, Nellicker, oc huide Løg.” (bl. D1r)

Se en digital faksimile af hele bogen her.

 

Til toppen


| Tilbage | Forside |

© Det Kongelige Bibliotek 2007